Menü Bezárás

Tévhit: „A fa karika fogyaszt a legjobban.”

Hoop dance oktatás

Valóban van olyan nézet, mely szerint a nehéz, szögletes fa karikáknak van olyan tulajdonsága – formájukból, méretükből és súlyukból adódóan –, hogy egyszerűen, fizikailag összetörik a derék és csípő körüli zsírszöveteket, amelyek aztán idővel kiürülnek a szervezetből. Ez teljes mértékben logikus és elképzelhető, hogy a fa karika ez alapján fogyasztó hatású.

Azonban a műanyag karika fenntartásához – éppen a könnyű súlya miatt – több energiára van szükség. Egyszerű mérőeszközökkel többen bizonyították azt, hogy a műanyag karika használata közben több kalóriát égetünk el. 20-30 perc alatt kb. 200 kalóriát égethetünk el a hasizmok, a fenék és térd mozgatásával, 60 perc alatt pedig 600 kalória is elég, amely magasabb számot mutat, mint egy átlagos pilates edzés.* Sőt, ha egy picit táncosabbra vesszük a gyakorlatot és mozgunk is vele, netán még trükköket is csinálunk, az elégetett kalóriák száma megtöbbszörözhető.

Mialatt a fa karikával csak egy helyben állunk és alig mozgunk, legfeljebb a derékról megy le egy kis zsír, addig a hoop dance az egész testet mozgásba hozza.

*Az elégetett kalóriák száma sok mindentől függ. Ilyen többek között a testalkat, életkor, testsúly vagy éppen a mozgás intenzitási szintje.