Menü Bezárás

A Hulahopp Világnapja

Hulahopp világnapja

World Hoop Day

Annie Leffingwell O’Keeffe, amerikai képzőművész nevéhez fűződik a Hulahopp Világnapja projekt kezdete.

Az első világnap 2007-ben került megrendezésre, abból a célból, hogy ilyen formán egyesítse a hulahopposokat a világ minden kontinensén, mosolyt csaljon az emberek arcára és ezzel hirdesse az aktív, egészséges életmódot. Ezen alkalomból több száz minőségi karikát osztott szét, amely által a szegény rétegekből származó gyerekeknek is lehetőséget biztosított a játékra, élményre, fantáziára, ötletekre, fejlődésre.

Annie a számmisztika alapján választotta ezt a dátumot, mert a 777 az „isteni szám”, ami a Szentháromságot, a tökéletességet ábrázolja. A következő dátumok is ennek megfelelően voltak meghatározva: 2008.08.08, 2009.09.09, 2010.10.10, 2011.11.11 és 2012.12.12.
2012 óta azonban minden évben október első szombatján ünnepeljük A Hulahopp Világnapját. (Forrás: Judith Lanigan – A True History of the Hula Hoop)

Annie a mai napig, minden évben a Hulahopp Világnapja keretében segíti a nehézsorsú gyermekeket, felnőtteket, hogy egészségesebb életet élhessenek. Ennek szellemében szervezzük mi is Magyarországon először a Hulahopp Világnapja alkalmából a rendezvényünket, amely keretében ingyenes programokat kínálunk a mozogni vágyóknak az egészség, fittség és a közösségépítés jegyében.

2021. október 2-ai első rendezvényünk alkalmából bemutatókat, workshopokat, open stage lehetőséget szervezünk, illetve egy nagy közös hoop jam-mel zárjuk a napot.
Az esemény alkalmával társszervező a Nagy Hulahoppsuli, az Instant Pozitív Energia by Miss Kay Hoops és az INspirál Cirkuszközpont.

A helyszínt számunkra az INspirál Cirkuszközpont biztosítja Budapesten.
Az esemény további részleteit megtaláljátok az alábbi linkre kattintva: